≡ Menu

14 vinkkiä ihastuttavaan Naantaliin

Naantali vinkit

[Päivitetty 23.7.2017]

Uskokaa tai älkää, mutta me ei oltu koskaan käyty Naantalissa ennen viime kesää, jolle Naantalin-reissuja mahtuikin sitten kokonaista kaksi! Kesäkuun alussa saimme iloksemme osallistua Naantaliin suuntautuvalle blogimatkalle, josta haltioituneena ja inspiroituneena päätimme tulla kesälomalla heinäkuussa vielä uudelleen. Jälkimmäisellä reissulla mukana olivat Arnan sisko perheineen, joten ohjelman keskiössä oli totta kai vierailu Muumimaailmassa.

Suomen parhaana kesäkaupunkina pidetty Naantali on maineensa veroinen. Kooltaan kompaktissa ja tunnelmaltaan välimerellisessä Naantalissa päivä on liian liian lyhyt aika, mutta viikonlopussa ehtii jo ihan mukavasti. Me ihastuttiin koko porukka kaupunkiin siinä määrin, että päätettiin tehdä reissusta jokakesäinen perinne!

Meille on tähän asti ollut suurimpana esteenä Naantalin-reissulle (ja kotimaanmatkailulle yleensä) julkisten liikenneyhteyksien puute/hankaluus/kalleus, mutta nyt sitäkään estettä ei enää ole, sillä Onnibus kuljettaa Helsingistä Naantaliin neljällä eurolla per suunta!

Tässä meidän vinkkimme leppoisaan kulttuurin-, herkuttelun- ja hemmotteluntäyteiseen lomaan Naantalissa.

Majoitu

Hotel Palo

Luostarinkatu 12 | palo.fi

Hotel Palo on ihastuttava puutalohotelli pienen kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Huoneet, joita on yhteensä 14 kpl, ovat kodikkaat ja perinteiseen tyyliin sisustetut. Puutalon alakerrassa on tarjolla aamupalabuffet, joka on ihan mielettömän hyvä! Erityismaininta itse leivotuista sämpylöistä, jotka olivat herkullisia maultaan ja sympaattisia ulkonäöltään. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että hotellin ystävällinen ja avulias isäntä on palomies Palo!

Hotel Palo Naantali

Hotel Palo Naantali

Hotel Palo Naantali

Cafe & Hotel Pusa

Osoite | cafepusa.fi

Pusa on eri varaussivustoilla pisteytetty yhdeksi Naantalin parhaista majapaikoista, eikä suotta. Aivan vanhankaupungin ytimessä sijaitsevan Pusan hiljattain remontoidut huoneet ovat siistit ja tyylikkäät, ja historiallisen puutalon sisäpiha on viihtyisä. Huonehintaan sisältyy aamiaisbuffet, joka on liioittelematta yksi parhaita kotimaassa syömiämme. Valikoima ei ollut valtava (tästä plussaa!), mutta laatu oli huippua (tästä lisää plussaa!). Pusa oli niin ihana, että Pikku Ystäväisellemme tuli lähdön hetkellä suru puseroon. Lupasimme tytölle palata tänne tästedes joka vuosi. Myös me aikuiset ihastuimme paikkaan ikihyviksi, Iinan mielestä tämä oli jopa ihanin hotelli jossa hän on koskaan yöpynyt!

Naantali vinkit

Naantali Hotelli Pusa

Syö

Ravintola Uusi Kilta

Mannerheiminkatu 1 | uusikilta.fi

Uusi Kilta on Naantalin paras ravintola, siitä ei ole epäilystäkään. Siinä missä muista vanhankaupungin ravintoloista saa lähinnä pizzaa, hamppareita ja leikkeitä, Uusi Kilta tarjoaa gourmet-ruokaa ja laatuviinejä. Me valitsimme houkuttelevalta listalta alkuun kampasimpukkaa, pääruuaksi siikaa ja nieriää sekä jälkkäriksi suklaamarkiisia ja kookos crème brûléeta. Kaikki oli erinomaisen hyvää! Olimme erittäin tyytyväisiä myös palveluun, joka oli ammattitaitoista mutta kursailematonta. Jos nyt jotain miinusta täytyy keksiä niin kasvisruokailijalle listalta näytti löytyvän vain yksi vaihtoehto, mutta se ainokainen kuulosti kyllä superherkulliselta (myskikurpitsarisottoa ja parmesanjuustolla täytetty zucchininkukka).

Naantali Uusi Kilta

Kahvila Amandis

Nunnakatu 5 | amandis.fi

Amandis tarjoaa omien sanojensa mukaan maailman parhaat vohvelit ja se on isosti luvattu se. Mutta pakko myöntää, että erittäin hyviä heidän vohvelinsa kyllä ovatkin! Blogimatkalla saimme maistaaksemme Risto Räppääjän vohvelia, jossa oli kuningatarjäätelöä, marjoja ja kermavaahtoa. Kesälomareissulla nautimme lounaaksi suolaiset vohvelit, joista kaikkia makuja eli savulohta, paahtopaistia ja vuohenjuustoa tuli seurueessamme maistettua. Tulipa Amandiksessa käytyä myös jättimäisillä jätskiannoksilla sekä terassilla virkistävillä oluttuopposilla, ja meidän mielestä tämä on ehdottomasti rantapromenadin paras mesta. Heillä on viihtyisä aurinkoterassi, kaupungin ystävällisin palvelu ja hyvät tarjoilut, joten ihan todella lämmin suositus Amandikselle! Tarjolla on muuten myös majoitusta, josta meillä ei tosin ole kokemusta mutta joka kannattaa ehkä tsekata.

Naantali vinkit

Hasta la Pasta

Alikatu 9 | hastalapasta.fi

Sillä aikaa kun me muut bloggaajat tutustuimme vanhaankaupunkiin jalan sekä vierailimme Ruohokarin saaressa, Arto jäi puolikuntoisen jalkansa ja kainalosauvojensa kanssa hotellille lepuuttamaan. Lounaspaikaksi löytyi konstailematon pastaravintola Hasta la Pasta, josta saa tuorepastaa, salaatteja ja leivonnaisia. Ruoka oli kohtuuhintaista ja todella hyvää sekä palvelu erittäin ystävällistä. Tällaisia pieniä perheyrityksiä tukee mielellään!

Naantali vinkit

Kultaranta Resortin Heineken House

Särkäsalmentie 128 | kultarantaresort.fi/heineken-house

Heineken Housesta saa kuulemma Naantalin parhaat pizzat ja niitähän oli toki maistettava. Me tunnustaudumme jonkin sortin pizza-entusiasteiksi, joten vaatimustasomme pizzan suhteen on korkealla, mutta yllätykseksemme Heineken House onnistui ne täyttämään. Hyvän pizzan tärkein elementti on pohja ja se oli täällä ohut ja maukas niin kuin kuuluukin. Lisäksi täytteet olivat laadukkaita ja niitä oli sopiva määrä, joten meiltä iso peukku!

Naantali vinkit

***VAROITUS: Seuraa pitkähkö vuodatus huonoista ravintolakokemuksista!***

Rehellisyyden nimissä on todettava, että vaikka edellä tuli esiteltyä useampikin suosittelemisen arvoinen ravintola, mikään kulinaristin mekka Naantali ei missään nimessä ole. Rantapromenadin ravintoloiden listoilla on lähinnä pizzaa, hampurilaisia, leikkeitä ja ranskalaisia perunoita, ja valitettavan monessa paikassa on tarjolla buffet (äh). Myös sekä ruuan että palvelun laatu jättää toivomisen varaa. Antakaapa kun kerromme pari esimerkkiä.

Saapumispäivänä ajattelimme nauttia lounaan jossain vierasvenesataman ravintoloista ja päädyimme sattumanvaraisesti ravintola Trapinpihaan, joka osoittautui ehkä hirveimmäksi ravintolakokemukseksemme ikinä (olisi pitänyt lukea Tripadvisorin arvostelut etukäteen…). Arnan hampurilaispihvi oli pakasteesta ja sämpylä kaupan pussista. Arton ja Helin pizzat oli kasattu valmiiden pohjien päälle ja täytteenä oli kinkun virkaa toimittamassa teollista pizzasuikaletta. Iinan perusfetasalaatin kanssa (joka muuten oli ainoa kasvisruoka listalla) oli tarjolla valmista salaatinkastiketta. Hinnat olivat päätä huimaavat. Myös palvelu oli tympeää. Tarjoilija muun muassa pyysi meitä ojentamaan pois kerättäviä lautasia, vaikka pöydän ympärillä oli niin reilusti tilaa, että hän olisi vallan hyvin mahtunut tekemään työnsä. Arnan ällöttävästä purilaisesta (emme kovin herkästi sano näin mistään ruuasta, mutta nyt oli oikeasti ala-arvoista!) jäi suurin osa syömättä, ja kun lopuksi annoimme einespihvistä palautetta, tarjoilija kiemurteli vaikeana ja sanoi, että pihvistä on kyllä tullut vähän ”ristiriitaista palautetta”. Emme suosittele tätä ravintolaa kellekään.

Toinen ikävä kokemus oli Rantaravintolasta*. Ensi alkuun on sanottava, että kirjoitamme tämän tekstin erittäin vastentahtoisesti, sillä vierailimme kyseisessä ravintolassa myös blogimatkallamme, jolloin saimme erinomaista ruokaa ja hyvää palvelua. Mutta omalla reissullamme kokemus oli täysin päinvastainen, ja tästä syystä koemme velvollisuudeksemme kertoa avoimesti kokemuksestamme.

Blogimatkalla meille tarjottiin sokerisuolattua lohta, paistettua siikaa ja mascarponemoussea. Annokset olivat kauniita, raaka-aineet laadukkaaita ja annokset kaikin puolin herkullisia. Omalla kesälomareissullamme halusimme viedä matkaseuramme hyväksi todettuun ravintolaan, ja pettymys oli valtava kun huomasimme, ettei kyseisiä ruokalajeja löytynyt menusta lainkaan (löytyvät ryhmämenusta, selvisi jälkeenpäin). Tarjolla oli ihan perus burgeri-pihvi-pizzalinjaa, johon meidän oli tällä kertaa tyytyminen, vaikka olimme ajatelleet syövämme ihan jotain muuta.

Me ja Heli valitsimme pihvit (Arto ja Heli ulkofileetä, Arna sisäfileetä), Iina pizza margaritan (kasvisvaihtoehdot olivat jälleen kiven alla) ja Pikku Ystäväinen jotain lastenlistalta. Plussaa muuten siitä, että lapselle tuotiin heti aluksi piirustustarvikkeet, joiden parissa päivän aktiviteeteista väsynyt tyttö jaksoi hyvin illallisen loppuun, mutta siihen ne plussat sitten jäivätkin. Palvelun ammattitaidottomuus paljastui ruokaviinejä tilatessa. Pyysimme tarjoilijaa suosittelemaan pihville sopivaa viiniä, johon saimme vastaukseksi, että viinit löytyvät listalta. Kun sitten olimme valinneet listalta jotkut sopivilta vaikuttavat, tarjoilija totesi Arton valinnasta, että ”se on vissiin loppu” ja kehotti ottamaan jonkun muun. Tilasimme siis kaikki samaa Lehmannia, jota on tullut joskus ostettua kotiinkin.

Ruoka oli muuten ihan ok, paitsi että se oli hyvin mielikuvituksetonta (toinen pihvi tarjottiin punaviinisoosin ja toinen pippurisoosin kera, lisukkeena lohkoperunoita ja ranuja, huoh) ja medium miinuksina tilatut sinänsä hyvälaatuiset pihvit oli paistettu lähes läpikypsiksi. Pahin moka paljastui puolessa välissä ruokailua, kun Iina löysi kasvispizzastaan kinkkusuikaleita! Tähän tarjoilija reagoi hyvin neutraalisti ottamalla puoliksi syödyn pizzan ja toteamalla tuovansa hetken kuluttua uuden. Ei pahoitteluja, ei hyvittelyjä, ei mitään. Kun päivittelimme asiaa tarjoilijalle vielä myöhemmin, hän vain totesi, että ”onneksi se ei ole myrkyllistä”.

Jälkiruuat vaikuttivat menulla ihan houkuttelevilta, mutta huonon kokemuksemme takia emme halunneet antaa niille edes mahdollisuutta, vaan päätimme hakea jälkkärisuklaat kaupasta. Meille jäi illasta todella ikävä fiilis, ja erityisen ikävältä meistä tuntui se, että me oltiin nimen omaan haluttu viedä matkaseuramme johonkin kivaan ravintolaan illalliselle ja valittu edellisen käyntimme perusteella tämä. Kokemukset olivat kuin  yö ja päivä. Rantaravintola ei varmastikaan ole Naantalin ravintoloista sieltä huonoimmasta päästä, mutta tämän kokemuksen perusteella on kyllä vaikea lähteä suosittelemaankaan. Kahden käynnin perusteella on vaikea sanoa saimmeko blogimatkallamme erityiskohtelua vai kävikö meillä jälkimmäisellä kerralla vain hirvittävän huono tuuri, mutta kolmatta kertaa tuskin tulee. Harmi, sillä puitteet Rantaravintolalla ovat todella kohdillaan.

*Kuulemamme mukaan Rantaravintola sellaisenaan on sittemmin kuopattu, ja samoissa tiloissa ja ilmeisesti saman omistajan toimesta on tänä vuonna aloittanut uusi ravintola Snickari. Snickarissa emme itse ole käyneet, mutta olisimme kiinnostuneita kuulemaan lukijoiden kokemuksia. Eli jos olet käynyt niin rustaa ihmeessä mielipiteesi kommenttikenttään!

Tämän vuodatuksen päätteeksi haluamme vielä sanoa, että emme ole käyneet kaikissa Naantalin ravintoloissa emmekä siksi voi ykskantaan tuomita koko kaupungin ravintolatarjontaa. Mutta ruokapaikkoja etsiessämme huomasimme tarjolla olevan lähinnä keskinkertaisia burgereita, pizzoja, pihvejä ja salaatteja muhkeaan turistihintaan. Meidän suosituksemme ovat nuo neljä edellä mainittua (ne olivat oikeasti todella hyviä!), ja lisäksi olemme kuulleet hyvää Naantalin kylpylän thaimaalaisesta ravintolasta Thai Gardenista. Luulisi että ihmiset haluavat syödä lomallaan hyvin, joten pistää kyllä miettimään, miksi lomakaupunkina tunnetun Naantalin ravintolat eivät välitä panostaa tähän puoleen?

Haluaisimmekin oikeastaan kysyä teiltä hyvät lukijat, millaisia kokemuksia teillä on Naantalin ravintoloista? Missä kannattaa käydä syömässä?

***Vuodatus loppu***

Koe

Opastettu kaupunkikierros

naantalinmatkailu.fi

Tiesittekö, että Naantali on perustettu keskiajalla birgittalaisluostarin ympärille ja se on Turun ja Rauman ohella yksi Suomen vanhimmista kaupungeista? Kylpylätoimintaa Naantalissa on ollut 1700-luvulta lähtien. Kaupungin kiehtovaan historiaan kannattaa tutustua opastetuilla kaupunkikierroksilla, joita on tarjolla eri pituisina ja eri teemoilla. Blogimatkalla meille oli järjestetty räätälöity kaupunkikierros ja omalla reissullamme osallistuimme Luostarin lumovoimaa -nimiselle kierrokselle, ja näissä molemmissa oli huippuhyvät oppaat. Matkakohteisiin saa ihan erilaista näkökulmaa asiansa osaavan oppaan johdolla, joten suosittelemme näitä lämpimästi!

Kristiina Turtosen taidegalleria

Mannerheiminkatu 13 | kristiinaturtonen.fi

Kristiina Turtosen taidegalleria sijaitsee vanhankaupungin ytimessä ja se on avoinna koko kesän, syksyllä satunnaisesti. Meillä oli ilo osallistua blogimatkallamme Turtosen järjestämään maalaustyöpajaan, jollaisia hän järjestää sopimuksesta eri kokoisille ryhmille. Turtosen teokset perustuvat hänen omiin elämänkokemuksiinsa ja hän kertoo mielellään koskettavista ja rankoistakin tarinoista teosten takana.

Naantali vinkit

Naantali_Turtonen_tyohuone

Pieni Titanic-näyttely

Wanha Naantali KauppaMannerheiminkatu 13

Vanhankaupunkin pääkadulla sijaitsevan Wanha Naantali Kaupan (voi apua tätä kirjoitusasua!) yläkerran nurkassa on pieni Titanic-näyttely, joka koostuu pienestä kokoelmasta Titaniciin liittyviä keräilyesineitä. Näyttely on ehkä enemmän hauska kuriositeetti kuin aidosti kiinnostava näyttely, mutta maksuttomana ehdottomasti pistäytymisen arvoinen! Esillä oli esimerkiksi astioita, sisustusmateriaaleja, keräilyrahoja, esineitä James Cameronin Titanic-leffan kuvauksista ynnä muuta pientä kiinnostavaa. Meidän mielestä ehkä hauskin näyttelyesine oli sentti kertaa sentti -kokoinen pala aitoa Titanicin pelastusliiviä!

Naantali_Titanic

Kesäteatteri

Kailon saari | emmateatteri.fi

Muumimaailmassa sijaitsevassa Emma-teatterissa esitetään päivisin lasten muumiteatteria ja iltaisin aikuisten kesäteatteria. Viime kesänä kävimme bloggaajaporukalla katsomassa Linnan juhlat -nimisen shown, ja tänä vuonna ohjelmistossa näyttäisi olevan Fingerpori-esitys. Ei ehkä kannata odottaa mitään unohtumatonta kulttuurielämystä, mutta leppoisaksi kesäillan aktiviteetiksi varmasti oikein passeli ohjelmanumero.

Rakkauden polku ja uimaranta

Rakkauden polku lähtee vanhastakaupungista ja nousee Kuparivuorelle. Polun varrella ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta sen kautta pääsee korkealle kallioille ihailemaan merimaisemaa ja sen varrelta löytyy paikallistenkin suosiossa oleva uimapaikka. Nimensä Rakkauden polku on saanut siitä, kun 1800-luvulla venäläiset sotilaat heilastelivat paikallisten tyttöjen kanssa polulla. Myöhemmin kylpylätoiminnan alettua polun varteen rakennettiin paviljonkeja, joita alettiin kutsua pussauskopeiksi. Aika hauska historia Rakkauden polulla, vai mitä?

Naantali vinkit

Illanvietto Ruohokarin saarella

Lisätietoja Naantalin Matkailun nettisivuilta

Ruohokarin saari on aivan ihana pikku saari 20 minuutin venematkan päässä Naantalin vierasvenesatamasta. Reittiliikennettä sinne ei ole, mutta saaren voi vuokrata vähintään 10 hengen ryhmille erilaisia kesäillanviettoja varten. Hinta (alkaen 50 e/hlö) sisältää venekuljetuksen, rantasaunan käytön, grilli-illallisen ja erilaisia piha-aktiviteetteja. Ainakin meille blogireissulla tarjottu grilliateria oli lihoineen, makkaroineen ja salaatteineen aivan jumalainen! Siis ihan aidosti me ei olla koskaan syöty niin suussasulavan maukasta grillilihaa kuin mitä Ruohokarin lounaalla oli tarjolla. Meitä kiinnostaisi itse asiassa aika kovastikin järjestää tuolla jonain kesänä joku kaveriporukan illanvietto. Eli kaverit jos olette kuulossa, miten olisi?

Naantali vinkit

Muumimaailma

Kesällä 2017 avoinna 27.8. saakka | www.muumimaailma.fi

Naantalia ei voi kokea käymättä Muumimaailmassa. Oli sitten liikenteessä lasten kanssa tai ilman, Muumimaailma on must. Tai no, ehkä se on lapsiseurassa kuitenkin asteen antoisampi. Se lapsen aitoakin aidompi ilo ja riemu kun hän pääsee halaamaan Muumimammaa tai turisemaan leirinuotilla Nuuskamuikkusen kanssa, se ottaa kuulkaa kummitädillä ja -sedällä syvältä sydämestä. Priceless.

Muumimamman_halaus

Kummitäti nieleskeli liikutuksen kyyneliä tätä kuvaa ottaessaan <3

Hemmottele

Kauneuskeskus Bellezza

Naantalin kylpylä | naantalispa.fi/the-hotelli/kauneuskeskus-bellezza

[Arna] Kävin Naantalin kylpylässä toimivassa kauneuskeskus Bellezzassa tunnin mittaisessa suklaakahvihoidossa, joka sisälsi kahvikuorinnan vartalolle, suklaakermakylvyn sekä suklaantuoksuisen vartalovoiteen. Kokemus oli ihanan rentouttava ja ylellinen! Saapuessani paikalle hoitaja kysyi ystävällisesti puhunko ruotsia ja kun vastasin puhuvani mieluummin suomea hän harmitteli nauraen, että tuli sitten ihan turhaan opeteltua hoitoon liittyvä sanasto ruotsiksi. Ihanan asiakaslähtöistä palvelua minusta!

Naantali_kauneushoitola

{ 22 comments… add one }
  • salaine 8.8.2016, 18:47

    Olen naantalilainen. Ravintoloista Uusi Kilta ja Kalatrappi. Kalatrappi ei petä koskaan. Rantaravintolaan en menisi mistään hinnasta. Amandiksessa vohvelit olivat pettymys. Valmisvohveleita. Luulisi, että itse paistaisivat ne. Kts kohta juttua Naantalin parhaista kahviloita.

    • Cocoa etsimässä 9.8.2016, 11:48

      Onpa kiva saada paikallisen kommentti!

      Amandiksen vohvelit eivät missään nimessä ole valmisvohveleita. Me käytiin ihan itse keittiön suussa kurkkaamassa kun vohvelit paistuivat – vieläpä muistaaksemme Belgiasta tilatussa vohveliraudassa. Emme ota kantaa ovatko Amandiksen vohvelit välttämättä maailman parhaita (aika vähän on tullut vohveleita syötyä saati vertailtua), mutta oikein hyviä ne olivat, ja Amandis oli muutenkin erittäin kiva lounas- ja kahvittelupaikka. Erityisesti rantapromenadin muihin paikkoihin verrattuna.

      Mikäs se Kalatrappi on? Netistä löytyy vain Trappi ja Trapinpiha, joiden oletamme olevan samaa yritystä, emmekä siksi lähtisi Trappiakaan kokeilemaan, koskemuksemme Trapinpihasta kun oli niin surkea.

      Jäämme kiinnostuneina odottamaan kahvilajuttua!

    • Annika Virtanen 1.9.2016, 09:14

      JA HÖPSISTÄ!! Nyt oli kyllä väärää tietoa! Meillä Amandiksessa ei ole ikinäeikoskaanmilloinkaaan tarjoiltu valmisvohveleita, melkein nyt ihan verenpaine nousee tuosta ajatuksestakin!! 😡 Vohvelitaikinamme reseptin hinta oli useamman tuhatta euroa, ja se on ostettu tunnetulta suomalaiselta keittömestarilta. Jokainen vohveli on valmistettu tällä reseptillä, kanamunien hajoittamisesta alkaen itse omassa keittiössä. Vohveli paistuu ammattilaisraudalla kääntäen, 210 asteessa 2 minuuttia 14 sekunttia. Käsityötä kaikki. Nämä raudat ja paistamisprosessi on jopa nähtävillä sisätiloissamme, joten tervetuloa tutustumaan, näytän mielelläni, miten vohveli valmistuu.

      Annika/Amandis

  • Milla - Pingviinimatkat 8.8.2016, 22:17

    Naantalista on kokemusta lapsuuden kesistä vaikka kuinka, silloin kun purjehdittiin. Sittemmin ollaan Juhana kanssa käyty pari kertaa kylpylässä talvikaudella, joten Naantalin ravintolatarjonnasta on laihasti kokemusta. Kesäreissusta johonkin symppikseen majapaikkaan olen haaveillut ja Pusa menee ehdottomasti muistiin sitä silmällä pitäen! Todella harmi, että ei rannasta löydy hyviä ravintoloita. Tai ennen kaikkea valinnan varan puute on sääli ja kurjaa joutua kohtaamaan moista asiakaspalvelua 🙁 Pakko tosin myöntää, että monen purjehduspäivän ja venemurkinan jälkeen mikä tahansa nakit ja ranut oli varmaan just kaikki mitä lapsena kaipasin 😀 Lapsetkin tosin halusi 80-luvulla eri asioita 😀

    • Cocoa etsimässä 9.8.2016, 11:53

      Ettehän te sattumoisin ole syöneet siellä kylpylän Thai Gardenissa? Se on nettiarvioiden mukaan hyvä, joten jos kylpylässä yöpyisi niin se voisi olla ihan hyvä vaihtoehto.

      Oli kyllä tosi harmillista, että niin kivassa lomakaupungissa osui kohdalle pari niin ikävää ravintolakokemusta. Pienet puutteet ruuankin suhteen menee vielä, kun vain palvelu on kohdillaan, mutta näissä paikoissa ei tosiaan ollut. Pikku Ystäväinen oli muuten ihan tyytyväinen nakkeihinsa ja ranuihinsa, eli samat mieliteot näyttää nykykersoilla olevan kuin meillä 80-luvun mukuloilla :D.

      • Milla - Pingviinimatkat 15.8.2016, 22:37

        Ei ollut kylpylässä varmaan Thai Gardenia vielä silloin, eli edellisestä reissusta on hetki aikaa 😀 Silloin syötiin kylpylän jossakin sellaisessa ravintolassa missä ranskalaisia tuli koko armejan kompanjan tarpeisiin. Kaikki mitä ranujen kaverina tuli, oli uppopaistettua ja muuten leivitettyä… yök… Ihan hyvä siis jos sielläkin on tapahtunut kehitystä. Itse asiassa ajatus kylpylälomasta maustettuna thai-ruualla alkoikin juuri houkuttelemaan 🙂

  • Sateenmuru 9.8.2016, 10:01

    Totta kirjoitat! Olen nyt Naantalissa asunut vuoden ja tuo ruokapuoli, niin pikkumaiselta kuin kuulostaakin, on eniten meidän kaksihenkiselle perheelle ärtymystä aiheuttanut seikka muuten niin ihanassa Naantalissa. Hyviä paikkojakin löytyy (kuten esittelitkin), mutta miksi, miksi aina sitä pitsaa (niin, ja nyt pastaakin)? Ja toiseksi, hintataso eräissä paikoissa on shokeeraava ottaen huomioon, että esim. kasvikset tulevat suoraan pakastepusseista. Turisteja käy Naantalissa niin paljon, ja myös paikallisilla on sekä aikaa että rahaa käydä ulkona syömässä myös turistisesongin ulkopuolella, niin silläkin ihmetyttää Naantalin ruokatarjonta. Mainitsemasi vohvelit ovat mieheni herkku, mutta täälläkin, kun menemme kahdestaan, niin toinen saa nököttää yksin pöydässä yli varttitunnin sillä välin kun toinen jonottaa ensin tilaamaan vohvelit ja sitten vielä odottaa niiden valmistumista. Odotellessa on tosin itse käytävä tarjoilemassa kahvit omaan pöytäänsä niin siinä saa vähän aikaa kulumaan. ; ) Aamiaistarjonnasta en tässä edes viitsi aloittaa… Kiitos muuten tästä tekstistä Naantalin toisestakin puolesta – aloin jo epäillä omaa arvostelukykyäni, kun näin kesällä blogimatkalaisen hehkutuksia joka tuutista.

    • Cocoa etsimässä 9.8.2016, 12:16

      Kaunis kiitos kommentistasi! Olipa hyvä kuulla, että paikallinen näkee kaupungin ravintolatarjonnan puutteet samalla lailla kuin me :). Tässä kun tuli ennen jutun julkaisua kovasti pohdittua että kritisoidaanko me nyt ihan turhaan, tai ollaanko jotenkin kummassa vain onnistuttu saamaan ihan vääränlainen kuva… Oli kyllä kieltämättä hyvä idea tehdä oma matka heti blogimatkan jälkeen ja kokea paikka ihan tavallisen matkaajan näkökulmasta, muuten tästäkin jutusta olisi tullut aika erilainen. Ja niin ihana paikka kuin Naantali muuten onkin, ruokapuoli ontuu kyllä pahasti. Ja tätä mieltä olivat myös meidän matkaseuralalaiset, jotka eivät edes ole yhtä vaativia ruokailijoita kuin me.

      Meitä ei tuo vohveleidenhakureissu häirinnyt, meillä kun oli isompi seurue josta puolet lähti hakumatkalle ja puolet jäi pöytään, mutta ymmärrämme hyvin, että kahdestaan tuo rumba voi tuntua tylsältä. Pöytiintarjoilu olisi ehdottomasti parempi vaihtoehto, tai sitten jos siihen ei ole resursseja, sellainen piippaava laite, jolloin vohvelin voisi käydä hakemassa sitten kun se on valmis.

      • Annika Virtanen 1.9.2016, 09:01

        Heippa, ja terkut meiltä Amandiksesta! Palautetta ja kehittämisideoita on aina kiva saada. 😍
        Veimme vohveleita pöytään kolmen vuoden ajan. Ongelmaksi muodostui 6 eri terassin haastava rakenne; tarjoilija ravasi pitkin pihaan kuin pupujussi etsien oikeaa numeroa, ja samalla helteessä jäätelö sulaa, ja seuraavat vohvelit raudalla käristyvät.
        Tällä ”vohvelin venttauspenkki”- toimintamallilla tämä oli ensimmäinen kesä, ja tämä ensimmäinen palaute minkä saan. Alan siis heti toimeen; selvitän noita piippareita, ja pidän henkilökunnan kanssa kehittämispalaveria.

        Aamiaiskritiikkiin en oikein valitettavasti osaa vastata, koska emme edes tarjoa aamiaista? Olemme niin pieni yritys, että laadukkaan, asiakkaan vaatimukset täyttävän aamiaisen valmistaminen on valitettavasti näillä henkilökunta resursseilla mahdotonta. Siksi majoitusvieraillemme on mahdollista mennä edullisemmin naapuriravintolaan buffet aamiaiselle, tai valmistaa itse huoneissa olevassa keittonurkkauksessa.
        Meillä Amandiksessa aamiainen tarkoittaa koulutetun paristan käsityönä valmistamaa erikoiskahvia ja tuoretta croissanttia. Niitä on tarjolla ihan joka aamu.

        Kiitos vielä aidosta palautteesta, niin positiivisesta kuin rakentavastakin! ❤️

  • Piia Kukkola 9.8.2016, 14:02

    Kiva lukea sellaisista kaupungeista , missä ei ole itse käynyt.
    Osallistu Riviera Maisonin arvontaan mun blogissa.

    • Cocoa etsimässä 7.9.2016, 14:50

      Kiva että tykkäsit 🙂

  • Sanna I Siveltimellä 9.8.2016, 18:47

    Ihana ihana Naantali! Mutta olipa harmillinen tuo Rantaravintolan toinen kokemus. Se ensimmäinen kun oli niin maaginen, auringonlaskun säteistä lähtien… Kaupunkiin kuin kaupunkiin näemmä mahtuu niitä kehnompiakin ravintolakokemuksia. Itse himoitsen aika usein tuota Kultarannan pizzaa 🙂

    • Cocoa etsimässä 7.9.2016, 14:52

      Apua, miten me ei olla muistettu vastata tähän ollenkaan! Mutta siis joo, Naantali on ihana ja nuo pizzat olivat nam! Ja kyllä harmitti kovasti tuo kakkoskierros Rantaravintolassa, toivottavasti he petraavat ensi kaudelle, puitteet kun ovat niin kohdallaan kuin olla jo voi.

  • Minä kävin keväällä lounasaikaan siinä Trapissa ja annos oli paistettua kuhaa ja taisin kirjoittaa siitä blogiini, että kaipasin annokseen jotain. Eli ei ihan vastannut odotuksia. Naantali on kyllä muuten symppis kaupunki.

    • Cocoa etsimässä 7.9.2016, 14:59

      Trappi ja Trapinpiha ovat ilmeisesti eri ravintolat (toinen pihalla ja toinen sisällä?), vaikkakin samaa firmaa. Harmi, ettei sinunkaan kokemuksesi vastannut odotuksia, 23,60 euron hintaan saisi kyllä olla lupa toivoa oikein hyvääkin ruokaa… Meitä naurattaa vieläkin (tai siis nyt jo naurattaa, silloin ei) tuo Trapinpihan menun luonnehdinta heidän luokattomasta burgeristaan: ”Hampurilainen mehevällä Black Angus -pihvillä 200 g…) 😀

  • Henrik 5.3.2017, 16:17

    Käytiin tänään Naantalissa pyörimässä ja olin ennen lähtöä kurkkinut tämän postauksen läpi. Oli aivan pakko käydä läpällä Amandiksessa kokeilemassa ”kohuvohvelit”, koska asia oli kommenttipuolella leimahtanut ristiriitaisiin liekkeihin. 🙂

    Itse en kyllä valmisvohveleiksi olisi tuominnut, sangen maukkaita itseasissa – otettiin 2 eri hillolla, näistä mansikka/vadelma oli perinteisyydessään mielestäni parempi kuin omena. Voi kyllä suositella ilman omatunnon tuskia.

    Niitä rannan väsyneitä pizzamestoja suosittelen kyllä välttämään, ellei nyt juuri ole nälkään nääntymässä…

    • Cocoa etsimässä 27.3.2017, 08:23

      Mahtavaa kuulla, että meidän vinkeistä on ollut hyötyä! Ja kiva, että Amandiksen vohvelit maistuivat, me tykättiin siitä paikasta kyllä.

      Kiitos kommentistasi! Ja pahoittelut vastauksen viivästymisestä.

  • Paikallinen 23.7.2017, 22:59

    ”Mikäs se Kalatrappi on? Netistä löytyy vain Trappi ja Trapinpiha, joiden oletamme olevan samaa yritystä, emmekä siksi lähtisi Trappiakaan kokeilemaan, koskemuksemme Trapinpihasta kun oli niin surkea.”

    Jos vielä ei ole selvinnyt niin Trappia paikalliset kutsuvat Kalatrapiksi koska ollut joskus sen niminen. Trappi ja Trapinpiha on sama yritys mutta trapinpiha on ihan täyttä kuraa (tuskin kukaan paikallinen edes voi suositella) mutta Trappi taas on ihan hyvä mesta (myös paikallisten suosima). Jotenkin kummallista kun Trappi ja Trapinpiha on sama yritys mutta menut on kuiten ihan erit sisällä ja ulkona. Trappi on ainut ravintola rannassa joka on ympärivuoden auki Naantalissa.

    • Cocoa etsimässä 7.8.2017, 11:00

      Voihan nenä, olemme aivan varmasti vastanneet jo tähän kommenttiin, mutta eipä sitä täällä näy… Uusi yritys siis! Kiitos tarkentavista tiedoista liittyen Trapin / Kalatrapin / Trapinpihan välisiin suhteisiin. Itse emme huonon Trapinpiha-kokemuksemme jälkeen välittäisi suosia saman omistajan ”parempaakaan” ravintolaa, mutta muiden lukijoiden on varmasti hyödyllistä tietää, että Trappi ei ole hullumpi, erityisesti jos matkustaa Naantaliin joskus muulloin kuin kesällä.

  • Maija 24.7.2017, 09:00

    Kesän 2017 aikana Naantalissa eniten harmittanut todella huono palvelu useammassa ravintolassa; Merisali, Valborg ja Muumimaailma (illalla kesäteatterivieraille). Tarjoilijat kinastelee keskenään eikä asiakkaita edes tervehditä. Kesän parhaat kokemukset Amandiksen makea vohveli ja Hasta la Pasta, myös Snickari parempi kuin rantaravintola, sekä ruoka että palvelu. Peukut täältä myös Heineken Housen pizzoille. Pahimpiin hampurilais/pizzarysiin emme mene.

    • Cocoa etsimässä 7.8.2017, 11:02

      Huono palvelu pilaa kyllä helposti ravintolakokemuksen. Me pruukataan ajatella, että ruoka voi jopa olla vähän vähemmän täydellistä, kunhan palvelu on kohdillaan, mutta huonoa palvelua ei pelasta edes erinomainen ruoka. Kiva huomata, että tämän kesän kokemuksesi vastaavat hyvin meidän viimekesäisiä!

Leave a Comment