≡ Menu

5 vinkkiä syksyiseen Helsinkiin

Helsinki vinkit

Yhteistyössä: Ebookers

Helsinki, tuo kaupungeista kaunein ja parhain! Armaasta kotikaupungistamme löytyy tekemistä ympäri vuoden, mutta ajattelimme näin syksyn korvalla listata teille muutaman vinkin, mitä itse tykkäämme tehdä kun päivät alkavat lyhentyä ja ilmat viiletä pitkän kuuman kesän jälkeen.

Jos ja kun kaipaat enemmänkin paikallisten vinkkejä Helsinkiin, kannattaa käydä kurkkaamassa Ebookersin Stadilaisten opas Helsinkiin, jossa on listattuna kymmeniä paikallisten suosimia ravintoloita, baareja, kahviloita, nähtävyyksiä ja putiikkeja. Oppaasta löytyy myös Bloggaajien vinkit -osio, jossa me ja muutama muu helsinkiläinen bloggaaja vinkkaamme omat Helsinki-suosikkimme kahviloista ravintoloihin ja ulkoilumahdollisuuksista kulttuuririentoihin. Oppaassa listatut vinkit ovat tietenkin eri kuin tässä postauksessa, joten kannattaa käydä lukemassa nekin :).

Käy museoissa

Helsingissä on Suomen kattavin museotarjonta, jopa kuutisenkymmentä museota. Ateneum ja Kiasma lienevät useimmille tuttuja, mutta oletko käynyt Designmuseossa, Tekniikan museossa, Ratikkamuseossa, Työväenasuntomuseossa, Mannerheim-museossa tai Urheilumuseossa? Meidän lemppareita ovat Ateneumin ja Kiasman lisäksi Helsingin taidemuseo HAM ja Luonnontieteellinen museo, joissa tulee vierailtua useamman kerran vuodessa, olemmehan Museokortin onnellisia ja tyytyväisiä omistajia.

Helsinki vinkit

Kiasman ARS17-näyttely oli… mielenkiintoinen.

Museokortti on muuten todella hyvä hankinta, jos käyt vähänkään enemmän museoissa. Se maksaa 68 € ja sillä pääsee 280 museoon ympäri Suomen. Parasta Museokortissa on meidän mielestä se, että museoihin voi poiketa matalallakin kynnyksellä, ilman että käyntiin täytyy varata kahta tuntia tai että museon aihepiirin pitäisi olla superhyperkiinnostava. Me tultiin tänä kesänä käyneeksi monessa museossa, joihin ei ehkä olisi tullut ostettua pääsylippua, mutta jotka osoittautuivat oikein kivoiksi vierailukohteiksi.

Ilmaisista museoista mainittakoon vielä Senaatintorin laidalla sijaitseva Helsingin kaupunginmuseo, jo mainittu Ratikkamuseo, media-alan historiaa esittelevä Päivälehden museo sekä Hakasalmen huvila.

Helsinki vinkit

Helsingin kaupunginmuseossa Senaarintorin laidalla pääset kurkistamaan menneiden vuosien Helsinkiin.

Retkeile kaupunkiluonnossa

Helsinki on siitä ihana, että täällä on luonto lähellä. Todella lähellä. Ei tarvitse kuin hurauttaa ratikalla Töölönlahdelle niin jo saa nauttia merimaisemasta, tuulen huminasta puissa ja lintulajien runsaasta kirjosta. Jos kaipaa vähän kauemmas betoniviidakosta ja liikenteen melusta, suosittelemme tekemään retken Vanhankaupungin luonnonsuojelualueelle ja sieltä edelleen Lammassaareen.

Toinen hyvä luontoretkikohde on Kivinokka, jossa voi samoilla aarnimetsässä, kiertää lyhyehkön luontopolun ja bongata lintuja. Kokeile onnistutko löytämään hiidenkirnun, joita Kivinokasta pitäisi löytyä jopa kolme kappaletta!

Kaupunkiluonto on meidän mielestä parhaimmillaan syksyllä, kun maisema pukeutuu punaisen ja oranssin eri sävyihin ja ilma on kirpsakkaan raikas. Pakkaa reppuun termarikahvit, voileivät ja kiikarit ja nauti ihanasta ulkoilupäivästä!

Helsinki vinkit

Vanhankaupungin luonnonsuojelualueella tähyilytornissa.

Hurvittele Kalliossa

Kallio oli ennen halpojen keppanatuoppien ja boheemin yöelämän luvattu kaupunginosa, mutta nykyään Kallion-kierroksen voi halutessaan toteuttaa myös astetta tyylikkäämmin. Korttelikino Rivierassa (Harjukatu 2) voi uppoutua punaiseen nojatuoliin elokuvan vietäväksi sekä nauttia samalla cocktailin ja pientä naposteltavaa. Tunnelmallinen viinibaari ja ruokaravintola Wino (Fleminginkatu 11) tarjoaa laadukkaita alku- ja biodynaamisia viinejä sekä korkeatasoisia ruoka-annoksia mutkattomassa mutta silti tyylikkäässä ympäristössä. Sivukirjasto (Fleminginkatu 5) on Karhupuiston laidalla sijaitseva viihtyisä olutravintola, jossa on runsas pullo- ja hanaoluiden valikoima sekä erinomainen palvelu. Jos rokkijalkaa alkaa vipattaa, kannattaa suunnata joko On the Rocks Kallioon (Porvoonkatu 1 eli virallisesti Alppiharjun puolella), jossa järjestetään myös livekeikkoja.

Helsinki vinkit

Lanttimatkojen Lotta ja Antti kävivät keväällä kuvaamassa Kallio-videota ja saimme kunnian toimia heidän paikallisoppainaan. Kierroksella pysähdyttiin tietysti Sivukirjastoon olusille.

Kata piknik Talvipuutarhaan

Talvipuutarha on Töölönlahden pohjoispuolella sijaitseva kaupunkilaisten – ja myös matkailijoiden – virkistyspaikka, jossa piknikin voi kattaa eksoottisten kasvien katveeseen ympäri vuoden. Talvipuutarhassa on yli 200 kasvia kolmessa huoneessa ja lisäksi viihdykettä tarjoavat altaassa uiskentelevat karpit. Eväiden nauttimiseen on varattu pöytiä ja tuoleja. Silloin tällöin Talvipuutarhassa järjestetään myös tapahtumia.

Tempaudu tapahtumiin

Kesä on Suomessa tunnetusti tapahtumien juhla-aikaa, mutta Helsingissä erilaisia tapahtumia riittää muinakin vuodenaikoina joka viikolle. Tsekkaa vaikka nämä:

  • Stadin silakkamarkkinat on yksi kaupungin vanhimmista tapahtumista, joka yhdistää Helsingin merellisen saaristolaisperinteen ja modernin ruokakulttuurin. Kauppatorilla 7.–13.10.2018.
  • The Superwood Festival on aikuisten kaupunkifestari, joka järjestetään Vuosaaressa 12.–14.10.2018.
  • Linnanmäen Valokarnevaali sytyttää huvipuiston kirkkaaseen loimuun 11.–21.10.2018.
  • Helsingin kirjamessut valtaa Messukeskuksen 25.–28.10.2018. Uutuuskirjoja, antikvariaattien aarteita ja kiinnostavia esiintyjiä. Samalla lipulla pääsee myös Viini ja ruoka -messuille.
  • Viaporin kekri -tapahtumassa on luvassa kulttuuria,  taidetta, musiikkia, performansseja, pimeyttä, henkiä, ruokaa ja juomaa. Suomenlinnassa 3.11.2018.

Lisää tapahtumia löytyy mm. näiltä sivustoilta: Visit Helsinki, Stadissa.fi ja Helsingin kaupunki.

*Artikkelin kansikuva on Ville Juurikkalan Right Here in my Eyes -valokuvanäyttelystä HAMista toissakesältä.*

error
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment