≡ Menu

Australian matkasuunnitelma

Greyhoundilla Australiassa

Saavuttiin eilen illalla Greyhoundilla Airlie Beachille ja ajateltiin, että ennen kuin jatketaan taas matkaa, olisi ehkä hyvä hetki valottaa vähän meidän Australian matkasuunnitelmaa. Sen perään on itse asiassa ehditty jo vähän kyselläkin.

Australia on niin valtava maa, ja täällä on niin uskomattoman paljon nähtävää ja koettavaa, että reissaaminen vaatii vähän suunnitelmallisempaa otetta kuin mihin ollaan tähän asti totuttu. Yritettiin siis miettiä jo ennen maahan saapumista jotain alustavaa matkareittiä ja ihan ehdottomia vierailukohteita, mutta Indonesiassa oli loppuun asti niin paljon kaikkea jännää, että vähän torsoksihan se suunnitelma siinä vaiheessa jäi. Saatiin ihan alkumatkan speksit selviksi juuri ennen maahan saapumista, mutta sitten itärannikolle päästyämme oli pakko asettua hetkeksi aloilleen loppumatkan suunnitelmia laatimaan. Port Douglasissa syntyi tällainen aika perinteinen reittisuunnitelma, jonka varrelle osuvat Australian merkittävimmät kohteet.

Kerrataanpa tässä nyt kuitenkin alkuun, mitä kaikkea tähän mennessä on ehtinyt tapahtua. Meidän Australian turneehan alkoi kuukausi sitten pohjoisesta territoriosta, jossa vietettiin ensin aikaa Darwinissa ja retkeiltiin sitten Kakadun ja Litchfieldin kansallispuistoissa. Darwinista lennettiin itärannikolle Cairnsiin, josta piipahdettiin matkasuunnitelmien tekoon ja muuten vaan relaksoitumaan Port Douglasiin, pysähdyttiin takaisin tullessa pariksi päiväksi taas Cairnsiin ja posotettiin Greyhoundin kyydillä Townsvilleen katsomaan Australian ja Uuden-Seelannin välistä rugby-taistoa.

Greyhound Townsvillen asemallaTownsvillen bussiasemalla valmiina lähtöön.

Tultiin tänne Airlie Beachille tosiaan eilen, ja ilmoittauduttiin heti huomenna alkavalle kolmen päivän purjehdukselle Whitsundays-saarille. Airliesta matka jatkuu saman tien purjehdukselta jalkauduttuamme Hervey Bayhin, jossa ajattelimme osallistua valasbongausretkelle (on ryhävalaiden muuttoaika!) sekä mahdollisesti piipahtaa Fraser Islandilla päiväksi tai pariksi. Hervey Baysta jatketaan Noosaan ja sieltä edelleen Brisbaneen. Alunperin oli tarkoitus ehtiä Brisbaneen kuntavaalin ennakkoäänestyksen aikana, mutta tällä hetkellä aikataulu ei valitettavasti näytä aivan toteutuvan, mutta ehditään kuitenkin parahiksi Valley Fiesta -kaupungkifestareille ja päästään viettämään aikaa Kakadu-retkeltä tuttujen uusien ystäviemme Pamin ja Melin kanssa, awesome!

Maastopalo AustraliassaMaastopalo viivästytti matkaa Airlie Beachille, odoteltiin tien poskessa pari tuntia kunnes tie saatiin auki.

Brisbanen jälkeen vuorossa on Byron Bay ja mikäli aikataulu sallii, myöskin Nimbin. Molemmat kylät ovat tunnettuja hippimeiningistään, ja sitä me odotetaan innolla! Jos tähän asti on pidellyt vähän kiirettä, niin hippikylässä viimeistään on taas aikaa joogailla, makoilla riippukeinussa, lukea ja ottaa muutenkin vähän rennommin. Kun akut on ladattu jatketaan bussilla Sydneyyn, josta käsin olisi tarkoitus vierailla Balilla tapaamamme Johnin luona Katoombassa ja pistäytyä toki myös Blue Mountainsilla. Ohjelmassa on ehdottomasti myös Hunter Valleyn viinitilakierros. Sydneystä matka jatkuu Melbourneen ja sieltä Great Ocean Roadia pitkin Adelaiden ja Coober Pedyn kautta Alice Springsiin ja tietenkin Uluru-Kata Tjuta National Parkiin katsomaan… no, The Kiveä tietenkin. Alice Springistä lennetään Sydneyn kautta Uuteen-Seelantiin, joka onkin sitten taas jo ihan uusi seikkailu (jota ei ole suunniteltu senkään vertaa..)!

Tälle reitille pitäisi nyt osua Australian ns. parhaat palat eli luontoa ja eläimiä, Iso valliriutta, Uluru, rantaelämää ja kaupunkien sykettä, maaseutua, viinitiloja, upeita maisemia, hyvää ruokaa, kulttuuria, rentoa aussi-meininkiä ja vaikka mitä. Ollaan ostettu Greyhound-bussipassit Melbourneen asti, josta vuokrataan todennäköisesti auto Great Ocean Roadille ja jatketaan Adelaidesta joko taas Greyhoundilla tai sitten jonkun retkibussin kyydissä kohti punaista keskustaa. Aikaa on jäljellä vielä parisen kuukautta, mutta kyllä tässä silti ihan kohtuullista matkustustahtia saa pitää yllä, sen verran noita kohteita on reittisuunnitelmaan kertynyt. Byron Bayssa, Sydneyssa ja Melbournessa halutaan pysähtyä vähän pidemmäksi aikaa eli noin viikoksi, mutta muissa kohteissa pysähdykset on pidettävä vähän tehokkaampina, jotta saadaan aika edes jotenkuten riittämään. Nähtävää jää muuten yllin kyllin seuraavallekin Australian reissulle!

Nyt ei muuta kuin suunnitelmaa toteuttamaan, nähtäväksi jää pysytäänkö suunnitelmassa vai tuleeko kuvioihin yllättäviä käänteitä!

Jos lukijoissa on Australian kävijöitä niin laittakaahan parhaat matkavinkkinne tämän postauksen kommenttikenttään tai vaihtoehtoisesti sähköpostilaatikkoomme cocoaetsimassa(at)gmail.com. Kaikenlaiset vinkit – niin kohteisiin, nähtävyyksiin, aktiviteetteihin, syömiseen kuin majoitukseenkin liittyvät – ovat enemmän kuin tervetulleita!

(Emmekä pahastu myöskään Uusi-Seelanti-vinkeistä…)

{ 2 comments… add one }

Leave a Comment