≡ Menu

Helsingin ihanimmat kesäkahvilat

Helsingin parhaat kesäkahvilat

Kolottaako kahvihammasta? Kaipaako kurkkusi virvoketta? Halajaako mielesi magiaa bullaa tahi tuhtia torttua? Ja onko vieläpä niin, että nauttisit kahvihetkestäsi mieluiten ulkoilmassa, auringon lämmittäessä kasvojasi ja merituulen lempeästi hyväillessä ihoasi?

Eipä mitään, meillä nimittäin sattuu olemaan tässä testattuna ja listattuna Helsingin ihanimmat kesäkahvilat – meidän subjektiivisesta näkökulmasta siis – jotka kaikki sijaitsevat keskustan tuntumassa ja veden äärellä. Paitsi yksi ei sijaitse keskustassa vaan lähiössä, mutta veden äärellä sekin, ja on syrjäisestä sijainnistaan (subjektiivista tämäkin) huolimatta piipahduksen arvoinen.

Olemme halunneet tässä listauksessa pitäytyä nimenomaan paikoissa, joissa kahvilatoiminta on pääosassa. Baarit ovat sitten asia erikseen, ja niistä voisi oikeastaan tehdä oman listauksensa…

Mutta nyt niihin ihaniin kesäkahviloihin:

Sinisen huvilan kahvila

Linnunlauluntie 11 | sinisenhuvilankahvila.com

Kun asuimme vielä Hakaniemessä, Sinisen huvilan kahvilasta tuli vakiopaikkamme. Töölönlahden-lenkin jälkeen oli ihana istahtaa sinisen puuhuvilan pihaan nauttimaan upeasta näkymästä yli Töölönlahden ja isosta lasillisesta mansikkamehua. Noh, joskus on tullut syötyä joku munkkirinkiläkin… Kahvila on yksi lempipaikkojamme Helsingissä, joten siellä tulee käytyä edelleen usein, vaikka emme aivan naapurissa enää asukaan.

Kahvilasta saa erilaisia suolaisia ja makeita leivonnaisia, kakkuja, piiraita ja pullia, jotka ovat kaikki oman leipurin käsialaa. Tarjolla myös päivän keitto ja salaatti, täytettyjä sämpylöitä ja Chjokon jätskiä (myös vegaanista).

Kahvila on avoinna huhtikuusta syyskuun loppuun, säävarauksella.

Helsingin parhaat kesäkahvilat Sininenhuvila2

Cafe Taideterassi

Linnunlauluntie 11 | cafepanorama.fi

Siinä missä Sinisen huvilan kahvila lepää mainitun sinisen huvilan kainalossa, Taideterassi toimii siinä varsinaisessa sinisessä huvilassa. Muutama kesä sitten avattu Taideterassi levittäytyy koko huvilan leveydeltä Töölönlahdelle päin ja tarjoaa vähintään yhtä hulppeat maisemat kuin naapurinsa.

Kahvilasta saa niin ikään oman leipurin loihtimia suolaisia ja makeita herkkuja sekä kylpäpuristettuja mehuja ja muita virvokkeita, salaatteja ja jätskiä. Se tarjoaa nimensä mukaisesti myös taide-elämyksiä, eli sisätiloissa voi käydä ihastelemassa maalauksia, veistoksia ja antiikkihuonekaluja.

Avoinna toukokuusta syyskuuhun joka päivä.

Helsingin parhaat kesäkahvilat Taideterassi5 Taideterassi4

Kahvila Tyyni

Helsinginkatu 54 | facebook.com/kahvilatyyni

Kylläpäs Töölönlahdelta löytyykin hyviä kesäkahviloita! Kahvila Tyyni sijaitsee nimittäin sekin samaisen lahden rannalla, joskin vastakkaisella puolella kuin edellä mainitut.

Tyyni tarjoaa herkullisia kakkuja ja leivonnaisia, hyvän valikoiman erilaisia mehuja ja limonadeja sekä olutta ja viiniä. Erinomaiseksi testattu yhdistelmä on suloisen makea mansikka-raparperikakku ja helmeilevän raikas kuohuviini.

Asiakaspaikkoja on niin katetulla terassilla, pensaiden suojassa kuin kahvilan edustalla olevalla laiturillakin.

Tyyni on avoinna vain kesäkaudella.

Helsingin parhaat kesäkahvilat Tyyni3 Tyyni1

Ihana Kahvila

Nihtikuja | ihanakahvila.fi

Mitä olisi listaus Helsingin ihanimmista kesäkahviloista ilman Ihana Kahvilaa? – Huono listaus! Tämä Kalasataman perukoilla sijaitseva helmi on hieman hankalasti saavutettavissa, mutta ehdottomasti matkan väärti.

Merikonttiin rakennettu kahvila tarjoaa monenmoista juomaa ja suuhunpantavaa – niin suolaista kuin makeaa – joista voi nauttia valintansa mukaan tuolilla istuen tai riippukeinussa tai säkkituolissa löhöillen. Kahvilan yhteydessä toimii myös pieni puoti. Ympäristöstä löytyy kaikenlaista kiinnostavaa kun oikein silmin katsoo, esimerkiksi graffitiseinä, ympäristötaidetta ja pari rannalle “ajautunutta” laivanhylkyä.

Ihana Kahvila joutuu luultavasti väistymään työmaan alta joskus hamassa tulevaisuudessa, mutta iloksemme huomasimme, että kahvila on avannut toisen, Ihana Kahvila Baari -nimellä kulkevan, noh, kahvila-baarin, Aleksanterinkadulle. Jee!

Ihana Kahvila on avoinna ti–su kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Ihanakahvila3 Ihanakahvila1 Ihanakahvila2

Cafe Regatta

Merikannontie 8, Helsinki | caferegatta.fi

Nyt seuraa paljastus: me ei olla koskaan käyty Cafe Regatassa, ei ennen kuin vasta tällä viikolla. Voitteko kuvitella? Ja kyllä, olemme molemmat ihan syntyperäisiä helsinkiläisiä. Aika noloa. Nyt kun vihdoin kävimme testaamassa paikan, alkoi suorastaan kaduttaa, että ei olla käyty aikaisemmin. Sehän on aivan ihana!

Regatta on niin paikallisten kuin turistien suosikkikahvila, jossa voi aistia ehdan saaristomökkitunnelman. Sisällä pienessä punaisessa tuvassa on tiivis tunnelma, mutta puupöytien ääreen mahtuu useampikin kahvitteluseurue. Kesällä – hyvällä säällä –pöytä kannattaa tietysti valita isolta kesäterassilta, joka levittäytyy hyvän matkaa rantaviivaa pitkin.

Kahvilasta saa suolaista ja makeaa vegaanisista piiraista lohileipiin ja munkkirinkeleistä mustikkapiirakkaan. Suosituin leivonnainen lienee korvapuusti, eikä suotta, sillä se toden totta on ihan mielettömän hyvää.

Cafe Regatta on avoinna vuoden ympäri, joka päivä.

Regatta1 Regatta2

Tarvaspää Cafe Zoceria

Gallen-Kallelan tie 27 | tarvaspaa.fi

Teknisesti ottaen tämä kahvila taitaa sijaita Espoon puolella, mutta ei suotta takerruta yksityiskohtiin…

Meille on tullut tavaksi ainakin kerran kesässä ajaa nelosen ratikalla Munkkiniemenrantaan, kävellä sieltä merenrantaa pitkin Espoon puolelle Tarvaspäähän, juoda kahvilassa virvokkeet tai kakkukahvit ja kävellä sitten sama reitti takaisin. Lopuksi ollaan jääty vielä hetkeksi nauttimaan auringosta ja merimaisemista Cafe Torpanrannan terassille, josta lisää seuraavassa kohdassa.

Meille selvisi vasta, että Cafe Zoceria on avannut ovensa vasta viime vuoden keväällä. Muistelimme, että olisimme kahvitelleet täällä jo toissa kesänä, mutta ehkä muisti tekee tepposet, tai sitten samalla paikalla on toiminut aikaisemmin joku toinen kahvila.

Tässä kahvilassa parasta on kaikki! Mäen laelta avautuu upea näkymä merelle, piha on viihtyisä, sisätiloissakin on pöytiä (ja merinäkymä!) ja vieressä on jo mainittu Gallen-Kallelan kotimuseo, joka on visiitin väärti.

Mutta ehkä kuitenkin parasta on kahvilan tarjoilut. Vitriinistä löytyy mitä herkullisempia kakkuja ja leivonnaisia, joihin et törmää joka toisessa ketjukahvilassa ja kaupan paistopisteessä: punajuuri-suklaakakkua, kesäkurpitsakakkua, juustokakkua, wienermunkkia… Viime käynnillä jaoimme palasen key lime pieta, joka oli suorastaan syntisen hyvää! Valikoimasta löytyy myös keittoja, salaatteja ja voileipiä.

Kahvilalla on anniskeluoikeudet, joten voit nauttia baakkelsisi vaikkapa kuohuviinilasillisen kera.

Cafe Zoceria on avoinna myös talvikaudella, mutta kesää suppemmin aukiolojoin.

Zoceria4 Zoceria2 Zoceria5

Café Torpanranta

osoite |torpanranta.fi

Munkkiniemenrantaan levittäytyvä Café Torpanranta harvemmin paistattelee parhaiden kahviloiden listauksissa, mutta me halusimme nostaa sen tähän sijaintinsa ja upean kesäterassinsa ansiosta. Sekä siksi, että se on vähän kuin varkain soluttautunut osaksi meidän kesäperinnettämme, jossa kävelemme jonakin aurinkoisena kesäpäivänä Munkkiniemenrantaa pitkin Tarvaspäähän. Letkeä kävelylenkki on mukava päättää Café Torpanrannan terassille skumppalasilliselle, jota siemaillessa voi antaa katseensa levätä auringossa välkehtivässä merimaisemassa ja hengittää sisäänsä viereiseltä mattolaiturilta leijailevaa mäntysuovantuoksua.

Vaikka kuinka yritämme pinnistellä muistiamme, emme saa päähämme, olemmeko koskaan nauttineet Torpanrannassa muuta kuin skumppaa. Ehkä jotain kakkua, ja mielikuva on, että se olisi ollut hyvää? Oli miten oli, kahvilan vitriinistä löytyy suolaista ja makeaa herkkua moneen lähtöön ja lisäksi tarjolla on runsaita salaatteja ja jätskiannoksia. Kahvilassa on myös lastenhoitohuone, joka saattaa osoittautua tarpeelliseksi kaltaisillemme vauvaperheellisille.

Café Torpanranta on avoinna vuoden ympäri.

Torpanranta3 Torpanranta4 Torpanranta1

Kahvila Kampela

Uutelantie | kahvilakampela.fi

Kampela painii samassa sarjassa Cafe Regatan kanssa. Tämä punainen saaristomökki sijaitsee Vuosaaressa Uutelan ulkoilualueen ja Aurinkolahden uimarannan välimaastossa ja se on oiva kahvihetken viettopaikka niin retkeily- kuin rantsupäivän jälkeen. Tai purjehduspäivän – tänne pääsee nimittäin myös veneellä.

Me nautimme Kampelassa virvokkeet auringonpaahteisen ulkoilupäivän jälkeen ja ennen varhaiselle päivälliselle menoa, mutta tarjolla näytti olevan kaikenlaista miljööseen sopivaa, kuten lohikeittoa saaristolaisleivällä, tuoreita korvapuusteja ja kermavaahtotornilla silattuja muurinpohjalettuja. Vitriinissä oli itse asiassa niin makoisan näköisiä herkkuja – suolaisia ja makeita – että olisi tehnyt mieli maistaa sorttia tai paria, mutta emme uskaltaneet ottaa riskiä mahan täyttämisestä ennen päivällistä. Seuraavalla kerralla sitten!

Kampelan terassi levittäytyy molemmin puolin punaista mökkiä, ja pöytien viereen mahtuu hyvin rullaamaan myös lastenvaunujen kanssa. Terassi on aivan veden äärellä ja siltä avautuvat ihanan merelliset näkymät venesatamaan ja saaristoluontoon.

Kahvila Kampela on avoinna vuoden ympäri ja siellä järjestetään tapahtumia kutenHelsingin Venetsialaiset ja Vuosaaren joulupolku.

(Me oltiin Kampelassa näköjään niin lomamoodissa, että unohdettiin ottaa kuvia. Mutta käykää itse katsomassa!)

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment