≡ Menu

Helsinki-vinkit ratikkalinjan 7 varrelta

Helsinki-vinkit

Siinä missä linjuriauto on maantien ässä ja metro maan alla katseilta piilossa kiitävä vauhtiveikko, on raitiovaunu urbaanin joukkoliikenteen vaatimaton kuningas. Kiirehtimättä, verkkaisen arvokkaasti taivaltava keltavihreä rautaolento on kolinoillaan, kirskunnallaan ja sähköisillä rätinöillään ollut oleellinen osa Helsingin keskustan äänimaisemaa ja katukuvaa jo 125 vuoden ajan. Juttusarjassamme käymme läpi jokaisen reitin ja mielenkiintoisimmat kohteet matkan varrella.

Hyppää sporaan, lähetään tsiigaa Stadii!

Mariankatu2

Raitiolinja 7 tekee täyden kierroksen ympäri Helsinkiä ja ohittaa lähes kaikki merkittävimmät nähtävyydet ydinkeskustan alueella. A-kirjaimella varustettu seiska kulkee reitin myötäpäivään, 7B vastakkaiseen suuntaan. Vinkeissämme emme mene niihin kaikista kuuluisimpiin ja ilmiselviin nähtävyyksiin, vaan esittelemme teille omat suosikkimme reitin varrelta. Löydät kyllä kaikki kirkot, museot, poliittiset näyttämöt ynnä muut itsekin.

Reittimme lähtee Kruununhaasta ja kulkee Hakaniemen, Kallion, Vallilan, Pasilan ja Töölön kautta takaisin Kruununhakaan. Pysäkkien nimet on merkitty tekstiin (suluissa ja kursivoituna), jotta tiedät missä hypätä kyytiin tai pois.

Kruununhaka

Lähtekäämme matkaan keskeiseltä Senaatintorilta Kruununhaasta (Senaatintori). Astutaan tällä kertaa B-version vaunuun, mutta yhtä hyvin voisit siis lähteä toiseenkin suuntaan, jolloin kiertäisit reitin päinvastaisessa järjestyksessä.

Kruununhaka, eli stadilaisittain Krunikka tai Kruna, on tunnettu kuuluisista rakennuksistaan. Täältä löytyy niin Presidentinlinna, Säätytalo, Kaupungintalo ja Suomen Pankin pääkonttori kuin Senaatintorin laidalla ylväänä jököttävä Helsingin tuomiokirkkokin. Lisäksi Krunikka voi leveillä Ritarihuoneella ja monilla muillakin arvopytingeillään.

Tuomiokirkko

Mutta Krunikka on muutakin kuin yksittäisiä ikonisia rakennuksia. Kaunista arkkitehtuuria löytyy joka puolelta, samoin kiinnostavia kivijalkakauppoja, antiikki- ja vintageputiikkeja sekä mukavia kahviloita, joita löydät listattuna Krunikan yrittäjien omilta sivuilta. Jää pois Snellmaninkadulla (Kansallisarkisto) ja käyskentele tovi kaunista kaupunkia ihaillen. Voitko kuvitella, tässä oli joskus muinoin kruunun hevosten laidunmaa!

Meidän suosikkimme Krunikassa (lisää kierroksen lopussa):

Korea House

Mariankatu 19 | koreahouse.fi

Me rakastetaan korealaista ruokaa, eikä oikein itsekään tiedetä miksi käytiin tässä Suomen vanhimmassa (ja edelleen yhdessä harvoista) korealaisessa ravintolassa ekaa kertaa vasta tänä kesänä. No, siitä tulikin sitten heittämällä yksi suosikkiravintoloistamme Helsingissä, sillä se ei ole ainoastaan Stadin paras korealainen vaan myös Stadin paras aasialainen! Huippuhyvää ruokaa, sydämellinen palvelu ja kaiken hyvän lisäksi hintatasokaan ei päätä huimaa. Menkää!

Koreahouse2 Koreahouse1

Frangipani Bakery Boutique

Maneesikatu 1–3 | frangipaniboutique.fi

Ihana pieni kahvila Maneesikadun ja Meritullinkadun kulmassa. Maista vaikka teetä ja skonssia tai mehevä brownie virkistävän omenainkiväärijääteen kanssa. Viereisessä pöydässä istuva seurue oli sattumalta päätynyt samoihin herkkuihin, joita hekin kehuivat vuolaasti. Kahvila on samalla myös pieni putiikki, jonka valikoimaan kuuluu sisustustavaroita, paperitarvikkeita ja herkkuja.

Frangipani2 Frangipani1

Syötyäsi ja kahviteltuasi dallaile iisisti keisari Aleksanteri I:n puolison Elisabetin mukaan nimettyä Liisankatua läheiselle sporapysäkille (Snellmaninkatu). Tiesitkös muuten, että Liisankadulla-klassikkokappaleessa  mainittu Matti Makkosen ruumisarkkuliike on oikeastikin olemassa, joskin nimi on todellisuudessa Mikko Monosen hautaustoimisto? Tähän sanoitusratkaisuun päädyttiin, koska Yleisradio ei antanut lupaa käyttää oikeaa nimeä.

Mutta nyt takaisin rautapollen kyytiin ja nokka kohti Hakaniemeä!

Hakaniemi

Pitkänsillan ylitettyämme olemme Hagiksessa eli Hakiksessa (Hakaniemi). Ja pitkä silta tosiaan on, jos ei fyysisesti niin henkisesti, erottaen kaksi maailmaa toisistaan. Vanhan kansan mukaan porvarillinen Helsinki jää nyt taa ja saavumme työläisten kaupunginosaan Kallioon, jonka työväenliiketoiminnastaan tunnettu osa Hakaniemi on. Lähteepä täältä perinteisesti vappumarssikin liikkeelle: “Työn orjat sorron yöstä nouskaa!

Pitkäsilta

Tai ennen Hagikseen saapumista voi myös laskeutua rantaan. Heti Pitkänsillan jälkeen vasemmalla rannasta löytyy pikku-Amsterdam eli Flying Dutch -ravintolalaiva terasseineen sekä ihana Pitkänsillanranta laitureineen. Näitähän hehkutimme jo aiemmassa Helsinki-postauksessamme. Myös Hakaniemen tori ja Hakaniemen Kauppahalli ovat vierailun arvoisia paikkoja.

PikkuDami
Pitkänsillanranta

Laituri

Meidän suosikkimme (edellä mainittujen lisäksi) Hagiksessa:

Vii-Voan

Hämeentie 3 | viivoan.fi.

Hämeentien molemmin puolin löytyy useita itämaisia elintarvikkeita myyviä kauppoja, mutta sekä vanhin että meidän suosikkimme on vietnamilaisomisteinen Vii Voan, jonka valikoimasta löytyy kaikkea mahdollista tuoreista ja kuivatuista mausteista astioihin ja tuontilimppareista eksoottisiin hedelmiin. Cocoa etsimässä tykkää!

Levykaupat

Black and White Records, Levykauppa Äx, Hippie Shake Records… Hakaniemen levykauppakeskittymä elää ja voi hyvin. “Mmm, mä tunnen vinyylin tuoksun.

Mauste- ja levyostosten jälkeen on aika hypätä jälleen raitiovaunuun ja jatkaa kohti Kallion ydintä! Jos nälkä yllättää jää pois jo Hämeentiellä (Käenkuja) ja painu Lie Miin syömään. Sieltä saa stadin parasta pho-nuudelisoppaa.

Kallio ja Sörnäinen

Matka jatkukoon! Jos peruskeppana perusjuottolassa maistuu, kannattaa pysähtyä Kurvin kohdalla eli Sörkassa (Sörnäinen), jossa räkälöitä olutravintoloita piisaa. Voit oikeastaan lähteä sporapysäkiltä mihin suuntaan tahansa ja löydät varmasti anniskeluravintolan. Meillä ei ole näihin erityistä suositusta, vaan voit poiketa randomilla kuppilaan kuin kuppilaan aistimaan aitoa Kallion tunnelmaa. Tai viivähdä hetki Vaasanaukiolla, tuttavallisemmin Piritorilla. Aivan pieni hetki tosin riittänee.

Meidän suosikkimme Sörkassa:

Lisää levykauppoja

Rolling Records, Fennica Records, Goofin’ Records…

Georgian House

Hämeentie 62 | georgianhouse.fi

Täällä emme ole päässeet vielä käymään, mutta olemme kuulleet ja lukeneet hyvää. Paikka vaikuttaa olevan suosittu, joten pöytävaraus lienee paikallaan. Onko teistä lukijoista joku testannut jo paikan? Kertokaa kokemuksia!

Vallila

Mäkelänkatu

Niin, puhuimmeko keppanasta? Jos siis maltat mielesi ja kestät kuivan kielesi kanssa vielä minutin pari, jatka Kurvista Vallilaan (Vallilan kirjasto), joka sattuu muuten olemaan meidän kotikaupunginosamme. Täältäkin baareja löytyy, mutta kaksi erottuu edukseen. Pistäydy sekä Pub Magneetissa että Pikku-Vallilassa, joissa kummassakin on aivan omanlaisensa tunnelma. Samalla voit käyskennellä ihastuttavassa Puu-Vallilassa.

Meidän suosikkimme Vallilassa:

Puu-Vallila

Puu-Vallila itsessään on nähtävyys. Eriväriset kaksikerroksiset puutalot mansardikattoineen muodostavat kylämäisen idyllin keskellä kivikaupunkia. 1910-luvulla työväen asuinalueeksi rakennettu kaupunginosa on säilynyt hengissä tähän päivään asti sota-ajan pommituksista ja 1970-luvun purku-uhasta huolimatta.

Puutown

Pikku-Vallila

Vallilantie 19 | Pikku-Vallilan Facebook-sivut

Puu-Vallilan sydän on Pikku-Vallila, puutalon kulmassa vuosia toiminut lähiökapakka. Vanhan puutalon pikkuruisessa ravintolasalissa vieraan vastaanottaa kaurismäkeläinen tunnelma pitsiverhoineen ja eriparikalusteineen. Seinille on usein ripustettu taidenäyttely. Täällä ovat käyneet me, Melleri, ja… no, Morrisonista ei ole tietoa. Tilaa olut ja jallupaukku.

Pikkuvallila2

Pub Magneetti

Mäkelänkatu 20| Pub Magneetin FB-sivut

Tyystin erilainen maailma kuin Pikku-Vallilassa. Miten tätä nyt kuvailisi… Omaleimainen? Polkupyörä ja metrokartta seinällä ja joulukoristeet ympäri vuoden. Henkilökunnan kanssa voi jutustella monella kielellä.

Mashiro

Mäkelänkatu 22 | mashiro.fi

Mainio japanilainen ravintola Mäkelänkadulla. Täältä et sushia saa, mikä on ainoastaan hyvä asia. Ei sillä, että sushissa mitään vikaa olisi – sehän on maailman parasta ruokaa – mutta on vain oikeus ja kohtuus, että Stadista saa nykyisin muitakin japanilaisen keittiön herkkuja. Mashirosta saa mm. donbureita eli maukkaita riisikulhoja erilaisilla täytteillä, nuudelisoppaa ja salaatteja. Meidän lemppariannokset ovat Toku-Zukedon (inkiväärisoijakastikkeessa marinoitua graavilohta, katkarapuja ja riisiä) sekä Toku-Aburidon (liekitettyä lohta, katkarapuja ja riisiä), ja koska emme osaa päättää kumpi niistä on parempi, suosittelemme maistamaan molempia. Ravintola on hiljattain laajentanut aukioloaikojaan, eli se on nykyään avoinna myös iltaisin ja viikonloppuisin. Peukku! Pakko muuten mainita, että löysimme Mashiron Brunssikeijo-blogista. jossa ei Mashirosta ja Toku-Aburidonista puhuttaessa ylisanoja säästellä! Brunssikeijo on muutenkin mainio blogituttavuus sekä hyvien aamiais- ja brunssivinkkiensä että suupielet hymyyn vetävän kielensä ansiosta. Menkää ja tutustukaa!

Mashiro1

African Pots

Mäkelänkatu 45 | africanpots.fi

African Pots tarjoaa herkullista afrikkalaista fuusioruokaa, catering-palveluja ja kursseja. Avoinna arkisin ja lauantaisin lounasaikaan, syyskuun loppuun asti (ja superlauantaisin) lauantaibuffet irtoaa edulliseen 10 euron hintaan. Sopii mainiosti kasvissyöjällekin, sillä buffet koostui ainakin meidän vierailullamme pitkälti lihattomista herkuista. Älä skippaa jälkiruokaa! Toivottavasti suklaakookoskakkua on aina tarjolla – se on todella hyvää!

Pasila

Vallilan jälkeen seuraavana reitillä on Pasila, Böle (Kellosilta). Pasilan itäinen puoli jakaa mielipiteet jyrkästi. Kylmä betonihelvetti vai viihtyisä urbaani kaupunginosa, joka on joskus ollut jopa futuristinen? Kadut kulkevat kahdessa tasossa, ja korkeat talot hipovat taivaita ainakin suomalaisen mittapuun mukaan. Urbaanista sykkeestä on tänä päivänä kuitenkin turha puhua, ja alueen koko ilme on valitettavasti päässyt hieman rupsahtamaan. Ehkä pieni kasvojenkohotus olisi paikallaan? Täältä meidän on vaikea suositella ruokapaikkoja. Peruspizzeriaa, kebabia ja nepskua löytyy, mutta mielestämme mitään kovin spessua ei ole tarjolla. Paitsi ehkä yksi pikkuruinen thairavintola, joka kuulemamme mukaan on käymisen arvoinen. Tiedätkö sinä kivan ruokapaikan Pasilassa? Kerro se meille!

Pasila

Meidän suosikkimme Pasilassa:

Thai Asia Take Away

Ratamestarinkatu 3 | Thai Asia Take Awayn Facebook-sivut

Suosikista ei oikein voi puhua, sillä emme ole päässeet vielä testaamaan tätä pikkuruista thai-kiskaa, mutta huhut kertovat, että täältä saisi varsin autenttista mättöä. Suunnitelmissa on käydä hakemassa take-awayt joku ilta, raportoimme sitten miten maistui.

Katutaide

Harmaa betoniseinä huutaa tulla maalatuksi! Berliinin tai vaikkapa Melbournen tyyliseen taideiloitteluun ei kuitenkaan ole Pasilassa ryhdytty, vaikka betonia kyllä riittäisi maalattavaksi. Tsekkaa kuitenkin Jussi TwoSevenin Bubo bubo -teos Ratamestarinkadulla. Hieno huuhkaja. Näitä lisää!

Huuhkaja

Studio Pasila

Ratamestarinkatu 5 | hkt.fi/studiopasila

Siirrytään kadulta sisätiloihin nauttimaan kulttuurista. Studio Pasila tuo ainakin meille mieleen stand upin ja kevyen teatteriviihteen, eli ei muuta kuin nauramaan, mars mars!

Matka jatkukoon (Pasilan asema) sillan yli Länsi-Pasilaan. Sporan ikkunasta voit ihailla vasemmalle jäävää punatiilistä Toralinnaa (Palkkatilanportin jälkeen ennen Eläintarhaa), jossa oli alun perin VR:n työntekijöiden asuntoja. Tarina tietää kertoa että rakennusta alettiin kutsua Toralinnaksi asukkaiden ainaisten riitojen vuoksi. Muuan Lenin on myös asunut aikanaan talossa.

Töölö

Sitten Töölöön, ei Töölööseen. Tölikkä on elegantti kaupunginosa, joka oli olemassa jo ennen Helsinkiä. Komeiden kivitalojen ja vehreiden puistojen kaupunginosa on tunnettu monista kulttuurikohteistaan. Täältä löytyy KansallisoopperaKansallismuseoMusiikkitaloFinlandia-talo ja Taidehalli, vain muutamia mainitaksemme.

Kaikki mainitut ovat käymisen arvoisia kohteita, mutta menkäämme ensin tutustumaan tarinamme pääosanesittäjän eli raitiovaunun historiaan (Töölön halli).

Meidän suosikkimme Töölössä:

Ratikkamuseo

Töölönkatu 51 | ratikkamuseo.fi

Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa samassa kompleksissa sijaitseva mielenkiintoinen pikkumuseo esittelee raitiovaunuliikenteen historiaa yli sadan vuoden ajalta. Istahda aitoon vanhaan ratikkaan ja kiidä menneisyyden Helsinkiin. Täällä viihtyvät sekä aikuiset että lapset, ja mitkä parasta, sisäänpääsy on ilmainen!

Sporamuseo

Kulttuuritehdas Korjaamo

Töölönkatu 51 | korjaamo.fi

Tapahtumia, teatteria, elokuvaa, musiikkia, ruokaa ja juomaa entisissä raitiovaunuhalleissa. Nauti vaikka sushia ja viiniä.

Korjaamo Sushi

Trattoria Sogno

Töölöntorinkatu 2 | trattoriasogno.fi

Kodikas, eloisa puheensorinan täyttämä italialainen trattoria. Parasta Suomessa syömäämme mustekalaa! Hevoscarpaccio on suussa sulavaa, pihvit ensiluokkaisia, gnocchit ja risotot herkullisia. Mukava kaupunginosaravintolan tunnelma.

Sognopihvi

Kruununhaka

Retkemme loppusuora avautuu. Aleksanterinkadulta (Ylioppilastalo) löytyy mainio kahvila jos kofeiinivaje uhkaa. Lähtöpisteemme Senaatintorin (Senaatintori) kulmalla Helsingin Kaupunginmuseo tarjoaa kulttuurinnälkäisille apetta. Jos maha kurnii ihan oikeasti, tai mielit vain kurkunkostuketta, suuntaa panimoravintola Bryggeriin.

La Torrefazione

Aleksanterinkatu 50 | latorre.fi

Perhanan hyvää kahvia! Jos käy munkki ja saat ikkunapöydän, voit seurata Aleksanterinkadun vilinää avarista toisen kerroksen ikkunoista. Vaan ei se kahvin nauttiminen ole hullumpaa viihtyisän kahvilan muissakaan pöydissä. Kahvin ja leivonnaisten lisäksi tarjolla aamiaista, lounasta ja brunssia.

Helsingin kaupunginmuseo

Aleksanterinkatu 16 | helsinginkaupunginmuseo.fi

Ilmainen museo esittelee Helsingin historiaa kaupunkilaisten omakohtaisten kokemusten ja tavallisen arjen kautta. Kurkista Helsingin menneisyyteen vaikkapa aikakoneella!

HKM1

Bryggeri

Sofiankatu 2 | bryggeri.fi

Nauti tuopponen panimon omaa olutta terassilla, sisäpihalla, baarissa tai alakerran salissa olutpannujen äärellä. Bryggerissä työskentelee Helsingin ensimmäinen koulutettu olutsommelier, joten ruuan ja oluen liitto on täällä huippuunsa viritetty.

Bryggeri2 Bryggeri1

Helsinki-kierroksemme seiskan ratikan kyydissä on tullut päätökseensä, toivottavasti viihdyitte.

Ratikkasarjan seuraavassa osassa hyppäämme nelosen kyytiin!

{ 11 comments… add one }
 • Ville 26.9.2016, 19:59

  Hyvä kaupunkiesittely!
  Olen itse käynyt kerran Georgian Housessa lounasaikaan. Valitettavasti paikka ei ollut omaan mieleeni. Ravintolassa ei ollut lounasmenua eikä ruoka ihan iskenyt omaan makuhermooni. Kannattaa silti varmasti käydä koittamassa. Niin moni on kuitenkin paikkaa kehunutkin.

  • Cocoa etsimässä 27.9.2016, 19:52

   Kiitos Ville, kiva kuulla!

   Harmi, ettei Georgian House ollut sulle mieleen. Me tykätään kovasti georgialaisesta ruuasta eikä olla niin lounasmenujen perään (eikä toisaalta lähelläkään ko. ravintolaa lounasaikaan), joten ehkä meille kolahtaa. Täytyy käydä kokeilemassa, voidaan raportoida siitäkin sitten täällä!

 • Brunssikeijo 26.9.2016, 20:46

  Ooooh, miten hauska postaus! Ja Mashiro, mmmmm…. Niin paras! Olenko kertonut, että olen laajentanut ruokailuani välillä Mashiro-salaattiin lisäriisillä? Kas, siirrän salaatin lohet riisin päälle, jolloin saan tavallaan Toku Aburidonin siinä sivussa. Protip! Jippiii! Koska kohtaammekaan siellä? Olin viimeksi tänään paikalla, jej!

  • Cocoa etsimässä 27.9.2016, 19:57

   Kiitos! Mashiro on kyllä jee ja nam, kiitos kun esittelit sen meille :). Ja tämä salaatin ja riisin yhdistävä protip on kyllä arvokas, miten ei ole tullut itselle mieleen! Mä olen viime aikoina ollut vähän harvakseltaan etätöissä, jotka on mun ainoita mahdollisuuksia syödä Mashirossa, mutta ilmoitan sulle heti kun on sellainen päivä. Olis niin hauska tavata! (Haaveissa olisi etätyöskennellä tänä perjantaina, mutta saattaa jäädä suunnitelman asteelle… Ilmoitan!) -Arna

   • Brunssikeijo 27.9.2016, 21:33

    Jippii! Toivon iloisena täällä etätyöpäivää sulle! Perjantaina voisin tulla lounastelemaan, jej!

 • Annika 26.9.2016, 21:24

  Hei!
  Ihana kirjoitus Mashirosta, kiitämme! Muutamia korjauksia tosin toivoisimme tekstiin, nimittäin ravintola sijaitsee Mäkelänkatu 22:ssa (ei siis Hämeentiellä) ja tarjoilemme kalaruokien lisäksi myös kanaa, porsasta ja quornia kasvisvaihtoehtona. Riisiruokien ohella on saatavissa myös nuudeliruoka ja salaatti sekä syksyuutuutena alkupalaksi misokeitto. Oikein upeaa syksyä teille ja nähdään Vallilassa!
  Herkullisin terveisin,
  Annika / Mashiro

  • Cocoa etsimässä 27.9.2016, 20:09

   Moikka Annika, kiva kun pistäydyit kommentoimassa! Kiitokset myös tarkkasilmäisyydestä, emme tajua mistä Hämeentie oli lipsahtanut tekstiin, mutta se on nyt korjattu :). Myös muuta tekstiä on viilattu tarjoomusten osalta. Menuhan on meille kyllä läpeensä tuttu, ollaan syöty teillä kala-riisikulhojen lisäksi myös ainakin ramenia quornilla sekä sitä ihanan maukasta ja lämmittävää possuruokaa (possu-Nikomidonia – tarkistimme), jotka oli superhyviä myös. Upeaa syksyä myös sinne naapuriin ja toivottavasti nähdään pian!

 • EK 28.9.2016, 21:50

  Hei,

  Lämpimästi pitää myös suositella Vallilan(?) puolelta Lebanese Foodia. Ulkoasu ja menuasettelu antaa ehkä mielikuvan ‘peruskebbelästä’ mutta ruoka on kyllä ihan muuta, falafelrulla vie kielen mennessään ja monia muitakin antimia olen kuullut kehuttavan (mezet, manakish). Ei-niin-esteettiset sivut http://lebanesefoodhelsinki.com/ antavat lisäinfoa 😉

  Itse satun asustelemaan I-Pasilassa ja pidän paikkaa erittäin viehättävänä, tänne ylätasoille on jätetty paljon istutuksia, pieniä puistonotkelmia ja kalliota, isokokoinen leikkipuisto, useampi koirapuisto… itseäni tosin myönnettävästi harmittaa Pasilan konepajan suunnalta leviämään lähtenyt uudisasutus jonka vuoksi osa teistä ja alueista on ollut pitkään rakennustyömaana ja tietää myös jatkossakin tiheämpää asutusta, vähemmän väljyyttä.

  Monia ruokapaikkojahan täällä ei toki ole, mutta ei ole tarvettakaan kun juna, ratikka ja bussi vie kaikkialle 😉 suuret suositukset kyllä myös itseltä Thaikiskallemme, erittäin maistuvaa thaimaalaista, omnom <3

  • Cocoa etsimässä 3.10.2016, 19:13

   Hei kiitos vinkistä! Käytiin kurkkaamassa Lebanese Foodin menu, ja erityisesti libanonilaiset annokset (manakesh ja salaatit ja mezet) näytti superhyviltä! Aina silloin tällöin tekis mieli hakea noutoruokaa jostain tästä kulmilta, mutta kovin montaa vaihtoehtoa tässä ei ole. Menee testiin! Kiva myös kuulla, että thaikiska on kokeilemisen arvoinen.

   Ja onpa mukava saada oikean itä-pasilalaisen kommentti ja näkemys kotiseudustaan :). Meidänkään mielestä se ei ole niin kamala kuin monen muun, mutta ehkä se pientä refreshausta kaipaisi… Myönnettäköön kyllä, että ihan hirveästi ei tule niillä kulmilla notkuttua, mitä nyt Arnan koulu on siinä radan varressa. Mehän itse asiassa asuttiinkin siinä Konepajalla hetken aikaa, melkein siellä Pasilan päässä justiinsa. Silloin tuli käytyä Pasilassa silloin tällöin kaupassa.

 • Päivi / Kahvila Blossom 1.10.2016, 16:24

  Jos teette rundia 3 ratikalla myös, tervetuloa Blossomiin kahville/aamiaiselle/lounaalle! Ollaan Agricolan kirkon tiloissa omana, kirkosta erillisenä yrityksenä, eli ihan Punavuoren sydämessä mutta vähän kirkon seinien takana vielä piilossa 🙂 Meidän herkut on omasta keittiöstä ja suurelta osin vähän terveellisempiä (paljon gluteenitonta, luonnollisesti makeutettua ja jotain vegaanistakin löytyy), lounas Soupista ja kahvit pienpaahtimoilta kotimaasta, pohjoismaasta ja Berliinistä.

  • Cocoa etsimässä 3.10.2016, 19:15

   Iso kiitos vinkistä! Kolmosen rundi on tulossa myös ja todella mielellämme käymme testailemassa uusia paikkoja :). Siinä tulikin esittelyssä jo monta sanaa, jotka vetoavat meihin (oma keittiö, terveellinen, luonnollisesti makeutettu, pienpaahtimo) eli eiköhän me eksytä sinne teille kylään lähiaikoina :).

Leave a Comment