≡ Menu

Singapore ökyillen

Joskus on syytä elää herroiksi, panna rahaa palamaan,
nauttia luksuksesta törsäillen. Singaporessa se on helppoa. Shoppailtavaa
riittää lukemattomissa ostoskeskuksissa, isolla rahalla rakennettuja
teemapuistoja ja aktiviteettejä on tarjolla kaikenikäisille ja -mielisille,
viiden tähden ravintoloita ja luksushotelleja löytyy loputon määrä.
Paikallisillakin on millä mällätä, joka kuudes singaporelainen on nimittäin miljonääri. On lottovoitto syntyä Singaporeen.

Mekin päätimme heittäytyä pennosinemme hetkeksi ökyilyn
maailmaan. Tai ehkä pikemminkin hienostella vaihteeksi vähän. Päiväbudjetit
paukkuivat joka tapauksessa yli pahemman kerran. Ja missäpä muualla ökyily olisi parempi aloittaa kuin
Raffles-hotellin baarissa! Singaporen perustajan mukaan nimetty luksushotelli
henkii mennyttä siirtomaa-aikaa ja suorastaan vaatii ökyilemään. Hotelilla on
pitkä historia, onpa sen Long Barissa ammuttu sinne livahtanut maan viimeinen
tiikerikin (ilmeisesti sirkuksesta karannut). Ainakin legendan mukaan. Hotellin
vieraina ovat viihtyneet muun muassa Michael Jackson, Elisabeth Taylor, Rudyard
Kipling, Charlie Chaplin, Ernest Hemingway… vain muutamia mainitaksemme. Ja mikä
tärkeintä, siellä on kehitetty yksi maailman kuuluisimmista cocktaileista,
Singapore Sling. Sitä oli päästävä maistamaan! Olihan se aika herraskaista
siemailla drinkkejä, napostella pähkinöitä ja heittää niiden kuoret reteästi lattialle,
kuten talon tapoihin kuuluu. Halpaa huvia ei Long Barissa istuminen ole, kaksi
drinkkiä ja kaksi olutta maksoivat yhteensä reilut 65 euroa.
Arton Hatari by John Wayne ja Arnan Singapore Sling
Singapore Slingillä Long Barissa

 

Jatkoimme ökyilyä vähän hillitymmin Chinatownissa. Kävimme ravintolassa, jonka puitteet muovituoleineen ja Tiger-oluttarjouksineen eivät henkineet hienostelua, mutta tilasimme ruoaksi Singaporen ruokaerikoisuutta Chilli Crabia eli taskurapua tomaattisessa chilikastikkeessa. Ravun syöminen oli sotkuista hommaa, mutta maku oli herkullinen. Syötävään määrään nähden annos oli melko kallis, 40 e, koko aterian hinnaksi tuli chilli crabeineen, pienine vehnäpullineen (näitä kuuluu nauttia chiliravun kanssa), pikkusimpukoineen ja oluineen n. 75 euroa.
Chilli crab
Seuraavana päivänä meillä oli treffit Vietnamissa tapaamamme
ranskalaispariskunnan Davidin ja Emilien kanssa, jotka osuivat Singaporeen
samaan aikaan omalla maailmanympärimatkallaan. Tapasimme alkujaan luostarina
toimineessa Chijmesissä, joka on nykyään trendikäs kohtaamispaikka ja
viihdekeskus lukuisine ravintoloineen, kahviloineen ja baareineen,
viinikellareineen ja pienine putiikkeineen. Söimme illallisen alkuruokalistalta
(pääruoat olivat vähän turhan tyyriitä), jaoimme viinipullon ja nautimme paikan
ainutlaatuisesta tunnelmasta ja hyvästä illallisseurasta.
Sitten oli päästävä elokuviin! Huomasimme Tim Burtonin uuden
leffan Dark Shadowsin tulevan ensi-iltaan viimeisinä Singaporen päivinämme ja
niinpä varasimmekin liput. Kuten aiemmin on tullut kerrottua, elokuvissa käynti
on Singaporessa suhteellisen halpaa touhua. Paitsi jos sen tekee tyylillä. Me ostimme
25 euron Gold Class -liput, joilla saa ykkösluokan mukavuudet ja ykkösluokan
palvelua. Gold Class -salissa on vain parikymmentä asiakaspaikkaa, tuolit on
jaettu kahden ryppäisiin. Asiakkaat saavat nauttia elokuvaelämyksestä
makuuasentoon säädettävissä nojatuoleissa, lämpimiin huopiin kääriytyneinä. Tarjoilijan
saa paikalle kutsunappia painamalla, ja voit tilata koska tahansa limua ja
poppareita, tai vaikka sampanjaa ja ceasar-salaattia, omalle paikallesi
tarjoiltuna. Kultaluokan asiakkaiden käytössä on ennen ja jälkeen näytöksen
yksityinen lounge, jossa voi myös ruokailla ja nauttia cocktaileja. Tämä oli
paras leffaelämys ikinä! Eipä itse leffakaan ollut hassumpi. Leffalippuineen ja
-eväineen sekä loungeruokailuineen elämyksen hinnaksi tuli noin 120 euroa
kahdelta hengeltä.
Gold Class -loungessa ennen leffaa

 

Arnan selailee ruokalistaa ennen leffan alkua. Tilaisinko sampanjaa? Eiku ehkä sittenkin poppareita.
Ennen lähtöämme kaupungista päätimme vielä mennä nauttimaan
maisemista aiemminkin mainitun Marina Bay Sands -hotellin messevästä KuDeTa-kattobaarista
käsin. Skyparkin, joksi näköalatasannetta baareineen kutsutaan,
sisäänpääsymaksu oli 20 dollaria (13 euroa) per nuppi, eivätkä olleet ilmaisia tämänkään
baarin drinkit (olut 12 e, cocktailit alkaen 15 e, viinilasi 15 e). Pikaisesti
silmäillen paikan kallein viinipullo taisi maksaa 8000 euroa. Ei tilattu sitä. Mutta
eipä tuossa pelkästä juomasta maksettukaan. Hieno mesta! Oiva lopetus hienolle
Singaporen lomalle!
Marina Bay Sands -hotelli, jonka katolla eli tuossa puikulassa on hulppea baari

 

Näiden maisemien äärellä olutkin maistuu paremmalta

 

Näkymä Skyparkista
error
{ 3 comments… add one }
  • Toivoton kotirouva 3.6.2012, 16:51

    Te näytätte molemmat niin hyviltä ja onnellisisilta, eikä se varmaan ole vaan sitä, ettette ole siniristilipun värisiä! 😀 Näitä on ihana lukea!

  • Anonyymi 8.12.2013, 13:27

    Hyvää tietoa matkaa suunnittelevalle. On kyllä kuvia Marina bay sandsista! Matkaa suunnittelevien kannattaa vilkaista myös sivu http://www.singaporeopas.com, jossa on tiiviisti asiaa koottuna.

Leave a Comment

Next post:

Previous post: