≡ Menu

Bahía Feliz 2004 – mitä Danny edellä, sitä ei tavallinen tallukka perässä

Tarinoita maailmalta

”Päätöksiä, päätöksiä”, ärähtää turvatarkastuksen täti.

Arto tuijottaa lasittunein katsein kädessään lepäävää avainketjua – sellaista ranteenpaksuista nykkelilenksua, jota Arton kaltaiset metallimörököllit vuosituhannen alkuvuosina kantoivat saadakseen hitusen katu-uskottavuutta heiveröiseen olemukseensa. Eikä näemmä turhaan! Moisen aseen kanssa ei nimittäin olisi mitään asiaa koneeseen.

Vaihtoehtoja jää kolme. Ketjun voisi viedä säilytykseen, joka maksaisi takuulla enemmän kuin itse tavara. Ketjun voisi myös luovuttaa postin vankkumattomaan ja varmaan huomaan, jolloin lomilta palattua rakkaan esineensä löytäisi oman kotinsa kynnykseltä.

Tai ketjun voisi heittää roskiin.

Tarkastaja ojentaa roskista, ja Arto päästää irti. Ketjun rihlat helisevät toisiaan ja roskiksen pohjaa vasten, ja lopulta raskas ketjunperä lyö painavan pisteen luovutuksen päätteeksi. Arton lonkan oikea puoli tuntuu kevyeltä, mutta mieli raskaalta.

Oak Barrelissa nautitut lähtöoluet kuitenkin lohduttavat ja keventävät tunnelmaa. Ketju onkin pian vain kaunis muisto.

Koneessa tunnelmat jatkuvat hilpeinä, kunnes vaalea hattarapilvi lähestyy pitkin koneen käytävää. Pilvi näyttää raahaavan raamikasta miehen torsoa mukanaan. Lähemmin tarkasteltuna pilvi osoittautuu ilmavaksi hiuskuontaloksi ja kasvot sen sisällä kovin tutuiksi. Ei mutta sehän on Iso-D! Ei se amerikkalainen presidentti tietystä yhdennäköisyydestä huolimatta, vaan Lipsasen Ilkka! The Danny!

Hihattomaan tiikeripaitaan sonnustautunut iskelmätaivaan tähti istuutuu paikalleen nuoren seuralaisensa viereen. Ei sen nykyisen, sillä Erikahan oli tuolloin vielä alakoulussa.

Mutta enemmän kuin julkkis itse, Arton silmiin pistää Dannyn kaulassa roikkuva kullanhohtoinen koru… Se on kaksi kertaa paksumpi ja moninkertaisesti kiiltävämpi kuin Arton pakosta hylkäämä avainketju.

Mikä huutava vääryys! Miksi Dannyn kultadublee on koneessa eikä roskiksessa!? Julkkikset ja tavalliset tallukat saavat tosiaan erilaista kohtelua osakseen.

No, olihan se avainketju aika mauton. Siitä oli aikakin luopua. Mutta ehkä niin olisi voinut tehdä Dannykin?

Danny Kanarialla

Dannysta Kanarian-koneessa ei valitettavasti tullut napsaistua kuvaa, mutta kuten tämä muutama vuosi myöhemmin, vuonna 2008 Tuskan jälkimainingeissa taltioitu otos osoittaa, lentokentän roskikseen päätynyt avainketju ei jäänyt viimeiseksi… Kuvassa on siis Arton ja pizzalaatikoiden lisäksi Iso-D:n Iso-Roballe parkkeerattu keikkabussi.

 

Lue lisää Tarinoita maailmalta

{ 2 comments… add one }
  • “Sillä Erikahan oli tuolloin vielä alakoulussa.” 😀 Olen iloinen, että teillä EI ollut kuvaa Dannysta hihattomassa tiikeripaidassa, sen pyyhkimiseen verkkokalvoilta ois voinut mennä jouluun asti. Ihanaa päästä availemaan taas näitä luukkuja!

    • Cocoa etsimässä 1.12.2017, 16:28

      Oho, vahingossa lipsahti pieni kuitti morsion iästä, vaikka niinhän se on, että ikä on vain numeroita :D. Kiva, että viihdyt kalenterin parissa, sun Rooma-kalenteri on myös kiinnostava!

Leave a Comment